Tvarohová vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
- - sůl
2 ks vejce
- - žloutek
50 g rozinky
1 ks prášek do pečiva
250 g tvaroh
500 g mouka polohrubá
1 ks cukr vanilkový
- - kůra citronová
120 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dobře prohněteme v míse, na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 8 částí. Rozválíme na 8 pramenů a začneme plést vánočku (4-3-1). Spodní díl upleteme ze 4 pramenů a přeneseme na vymazaný plech. Střední díl upleteme ze tří pramenů a položíme na spodní díl a hodně přitiskneme. Z poslední části vyválíme pramen a stočíme ho do sebe. Položíme navrch, přitiskneme, celkově upravíme a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v mírné troubě (180°C) asi 3/4 hodiny. Upečenou vánočku necháme na plechu, hned pocukrujeme a druhý den tj. po Štědrém dnu ráno ji krájíme ke snídaní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!