Tvarohová štola recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
2 ks vejce
125 g máslo
rum
50 g rozinky
100 g mandle
250 g tvaroh
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
rozpuštěné máslo
150 g kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu. Mandle nasekáme. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky

  2. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru

  3. Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu

  4. Moučník pečeme ve středně předehřáte troubě asi 1 hodinu

  5. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem

  6. Tvarohovou štolu podáváme studenou ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!