Pudinkový medovník recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
100 g máslo
1 lžíce rum
2 lžíce mléko
400 ml mléko
2 lžíce med
200 g cukr moučka
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Med, mléko, vejce, cukr, máslo i sodu dáme společně do mísy a asi 10 minut šleháme. Ze směsi a mouky vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na 4 části. Rozválíme je na pláty o něco větší, než je dortová forma

  2. Placky na medovník pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C, asi 10 minut. Po vychladnutí pláty ořízneme podle dna dortové formy, z odkrojků vypíchneme srdíčka a zbytky korpusů rozdrobíme najemno

  3. Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkové mléko a uvaříme hustý krém. Po vychladnutí všleháme máslo. Pudinkový krém ochutíme rumem

  4. Připraveným krémem potřeme tři pláty, dáme je na sebe a přiklopíme zbylým plátem. Pudinkový medovník potřeme krémem, posypeme drobečky a ozdobíme srdíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!