Pudinkový medovník recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks vejce 250 g máslo 100 g máslo 1 lžíce rum 2 lžíce mléko 400 ml mléko 2 lžíce med 200 g cukr moučka 150 g cukr moučka 500 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Pudinkový medovník
Postup přípravy receptu
-
Med, mléko, vejce, cukr, máslo i sodu dáme společně do mísy a asi 10 minut šleháme. Ze směsi a mouky vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na 4 části. Rozválíme je na pláty o něco větší, než je dortová forma
Placky na medovník pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C, asi 10 minut. Po vychladnutí pláty ořízneme podle dna dortové formy, z odkrojků vypíchneme srdíčka a zbytky korpusů rozdrobíme najemno
Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkové mléko a uvaříme hustý krém. Po vychladnutí všleháme máslo. Pudinkový krém ochutíme rumem
Připraveným krémem potřeme tři pláty, dáme je na sebe a přiklopíme zbylým plátem. Pudinkový medovník potřeme krémem, posypeme drobečky a ozdobíme srdíčky.