Tvarohová pomázanka s ajvarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g nízkotučný tvaroh
2 lžíce ajvar
podle chuti
sůl a pepř
nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nízkotučný tvaroh v misce smícháme s ajvarem, přidáme čerstvě namletý pepř, podle chuti sůl, na drobné kostičky nakrájenou červenou papriku a nastříhanou pažitku.

  2. Tvarohovou pomazánku s ajvarem můžeme mazat na grahamové pečivo, knackebrot nebo na bezlepkový chléb.

  3. Pomazánkou namazané pečivo dozdobíme zeleninou: kouskem salátu, na jemno nakrájeným řapíkatým celerem, žlutou a zelenou paprikou. Fantazii se meze nekladou.

  4. Poznámka autorky: Ajvar je pasterizovaná zelenina z papriky, rajčat, česneku, baklažánu. Kupuji ji v běžných obchodních řetězcích a bez konzervačních látek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!