Tvarohová nádivka podle Sandtnerové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg cukr
2 ks vejce
5 dkg máslo
2 lžíce mléko
3 dkg rozinky
vanilka
30 dkg tvaroh
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do umíchaného másla s cukrem zamícháme žloutek, citronovou kůru, vanilku, strouhaný nebo prolisovaný tvaroh a lžíci mléka.

  3. Je-li tvarohová nádivka řídká, vmícháme lžíci bílé strouhané housky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s rozinkami jej vmícháme do tvarohové nádivky.

  4. Tvarohovou nádivkou podle Sandtnerové plníme koláče nebo buchty. Výborná je v receptu České koláče podle Sandtnerové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!