Focaccia z Genovy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžíce sůl
400 ml voda
25 g droždí
50 ml olivový olej
olivový olej
500 g hladká mouka
hrubá sůl
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dvě mísy. Do jedné mísy prosejeme hladkou mouku. Do druhé nalijeme teplou vodu. Do vody rozmělníme kostku droždí, přidáme lžičku cukru, přilijeme olivový olej a dobře promícháme

  2. Do promíchaného základu z droždí po menších dávkách přidáváme mouku, kterou vždy dobře promícháváme. Při poslední dávce mouky přidáme sůl. Dobře promíchané těsto má podobu elastické a hodně lepkavé hmoty. Mísu s těstem přikryjeme transparentní fólií a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout do zdvojnásobení

  3. Na plech nalijeme olivový olej, který rozetřeme po celém plechu. Olejem si též dobře potřeme ruce. Těsto z mísy převrátíme na plech. Těsto dobře natáhneme prsty po celé ploše a kdo má rád rozmarýn, tak ho rozdělí na focacciu. Focacciu posolíme hrubou solí, polijeme trochou olivového oleje a necháme ještě 30 minut kynout

  4. Focacciu pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova v troubě předehřáté na 220 °C

  5. Focaccia z Genovy je výborná samotná ke svačině nebo rozříznutá a plněná uzeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!