Tvarohová majonéza z vařených žloutků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce bílý vinný ocet
200 g nízkotučný tvaroh
podle chuti
sůl
1-2 lžičky citronová šťáva
0 lžiček kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme studenou vodou a poté je oloupeme. Vejce rozpůlíme a vybereme žloutky. Bílky nebudeme potřebovat, zkonzumujeme je třeba v salátu.

  2. Ke žloutkům přidáme asi lžíci vody a vidličkou je rozetřeme dohladka. Přidáme pepř a pomalu přimícháváme odkapaný tvaroh. Citronovou šťávu promícháme s octem. Citron s octem promícháme s tvarohem a takto připravenou tvarohovou majonézu uložíme do lednice.

  3. Tvarohovou majonézu z vařených žloutků podáváme vychlazenou podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!