Tuňákový salát s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
1 ks cibule
1 svazeček ředkvičky
3 ks rajče
1 ks mrkev
1 balíček rýže
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 porce majonéza light
1 ks salátová okurka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži ve varném sáčku uvaříme, necháme okapat a vychladnout. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji nadrobno. Tuňáka přecedíme.

  2. Ve velké míse smícháme zeleninu. Přidáme rýži a tuňáka. Podle chuti přidáme majonézu či tatarku.

  3. Tuňákový salát s rýží lze jíst hned jako samostatné jídlo, či po vychlazení v ledničce.

  4. Na počtu kusů zeleniny moc nezáleží. Pokud dáme 1 nebo 2 velké papriky nebo žádnou, nic se nestane. Asi by v něm měly být vždy ředkvičky kvůli štiplavosti. Ale jde to i bez nich. Cibule být musí, stejně jak tam mrkev být nemusí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!