Pečená vepřová žebra na medu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 palička česnek
6 lžic olej
sůl
1 díl jogurt
6 ks cibule
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
2 lžíce med
pepř
1 díl zakysaná smetana
škrobová moučka
1 lžíce worcesterská omáčka
1,5 kg vepřová žebra

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu z oleje, hořčice, kečupu, worcesteru, medu, česneku a chilli podle chuti. Kdo má rád sladší, přidá ještě lžičku cukru

  2. Naložíme sekaná osolená, opepřená žebírka a dáme odležet nejlépe do druhého dne. Druhý den dáme žebra do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 90 minut

  3. Jako přílohu nakrájíme cibuli na proužky, jemně prosypeme škrobovou moučkou a usmažíme dozlatova. Můžeme ještě vytvořit česnekový dip

  4. Pečená vepřová žebra na medu podáváme s chlebem, cibulí a česnekovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!