Tuňákový salát s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce majonéza
100 g eidam
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
1 ks červená paprika
4 lžíce bílý jogurt
1 konzerva sterilovaná kukuřice
podle chuti
sůl
bazalka
oregano
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriku zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy. Sýr nakrájíme na drobné kostičky, přidáme k paprice.

  2. Otevřeme konzervy s tuňákem a kukuřicí a také přidáme k ostatním surovinám - tuňáka i se šťávou, kukuřici bez nálevu. Přidáme majonézu, jogurt, promícháme. Zakápneme citronovou šťávou nebo citronkou. Tuňákový salát dochutíme pepřem, trochou soli. Pokud máme bylinkovou nebo italskou, tak je lepší. Možno přidat trochu bazalky nebo oregana.

  3. Tuňákový salát s kukuřicí podáváme s uvařenými studenými těstovinami, čerstvým pečivem nebo s teplými toasty. Tuňákový salát s kukuřicí podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!