Tuňákový salát s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček rukola
1 hrst zelené olivy
2 balíčky tuňák v olivovém oleji
400 g červené fazole
400 g bílé fazole
400 g cherry rajče
160 g zelené fazolky
zálivka
1 špetka sůl
1 ks citron
2 lžíce med
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý černý pepř
2 lžíce hrubozrnná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky dáme na 2 - 3 minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je necháme zchladnout pod proudem studené vody. Oloupanou a nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli ji proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle.

  2. Fazolky, cibuli, obojí okapané fazole, cherry rajčátka rozkrojená na půlky, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu dáme do mísy a promícháme.

  3. Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát.

  4. Tuňákový salát s fazolkami ihned podáváme. Tuňákový salát je výborný na lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!