Tuňákový salát s fazolkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 balíček rukola 1 hrst zelené olivy 2 balíčky tuňák v olivovém oleji 400 g červené fazole 400 g bílé fazole 400 g cherry rajče 160 g zelené fazolky zálivka 1 špetka sůl 1 ks citron 2 lžíce med 2 lžíce olivový olej 1 špetka mletý černý pepř 2 lžíce hrubozrnná hořčice
Postup Tuňákový salát s fazolkami recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolky dáme na 2 - 3 minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je necháme zchladnout pod proudem studené vody. Oloupanou a nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli ji proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle.
Fazolky, cibuli, obojí okapané fazole, cherry rajčátka rozkrojená na půlky, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu dáme do mísy a promícháme.
Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát.
Tuňákový salát s fazolkami ihned podáváme. Tuňákový salát je výborný na lehkou večeři.