Tuňákové nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
250 ml mléko
400 g tuňák v oleji
4 lžíce hladká mouka
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
na ozdobu
kopr
citron

Postup přípravy receptu

  1. Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou důkladně rozmačkáme.

  2. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, mícháme, aby se netvořili hrudky, přidáme tuňákové maso, opepříme a osolíme. Převedeme varem a odstavíme.

  3. Těsto zakryjeme a dáme alespoň na 6 hodin do ledničky. Polévkovou lžící nabíráme menší množství hmoty a pomocí druhé lžíce tvarujeme noky, které obalujeme v rozšlehaných vejcích a následně ve strouhance.

  4. Na pánev vlijeme olej, rozpálíme na vysokou teplotu a noky ze všech stran osmažíme dozlatova, po vyjmutí je pokládáme na ubrousky, pro odsátí nadměrného tuku.

  5. Podáváme s koprem a řezy citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!