Brokolice v česnekovém krému recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
600 g brokolice
2 ks feferonka
200 g těstoviny
4 ks šalotka
120 g parmazán
olivový olej
200 ml kysaná smetana
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a mírně povaříme v osolené vodě. Uvařenou brokolici zchladíme a necháme okapat

  2. Čtyři stroužky česneku oloupeme, uvaříme doměkka v zakysané smetaně a rozmixujeme

  3. Zbyly česnek nakrájíme na kousky a společně s nadrobno nakrájenými šalotkami a feferonkou osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme brokolici, vmícháme česnekovou smetanu a asi 10 minut dusíme. Na závěr do omáčky vmícháme parmazán, podle chuti osolíme a opepříme

  4. Široké nudle či jiné těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a smícháme s brokolicí v omáčce, necháme chvíli rozležet

  5. Brokolici v česnekovém krému před podáváním sypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!