Tuňáková rýže s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
1 ks citron
100 g parmazán
1 lžíce olivový olej
1 lžička kari koření
1,5 hrneček jasmínová rýže
2 - 3 konzervy tuňák v rajčatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme, vsypeme do hrnce společně se lžící olivového oleje, zalijeme vodou, přidáme kari a trochu soli. Vaříme asi 20 minut doměkka, dokud se všechna voda do rýže nevsákne

  2. Uvařenou rýži vsypeme do misky, přidáme k ní šťávu z jednoho citronu a dvou rajčat. Vmícháme tomatové tuňáky a máme hotovo

  3. Tuňákovou rýži rozdělíme do misek a zasypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem

  4. Tuňákovou rýži s parmazánem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!