Tuňáková pomazánka s majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 kostka vejce
125 g máslo
5 lžic majonéza
200 g tuňák ve vlastní šťávě
1 ks kyselá okurka
1 ks červená cibule
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka necháme na sítu okapat a rozdrobíme ho na kousky. Cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Okapanou kyselou okurku a petrželku s pažitkou jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Oddělíme si žloutek a bílek jemně nasekáme.

  2. Máslo či margarín utřeme do pěny, přidáme žloutek a opět utřeme. Vmícháme majonézu a kousky tuňáka. Pokud chceme pomazánku zlehčit, nastavíme majonézu jogurtem. Lehce přimícháme cibuli, okurku, česnek, pažitku a petrželku. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

  3. Tuňákovou pomazánku s majonézou mažeme na veku či černý chléb a ozdobíme zeleninou podle obliby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!