Tuňáková pomazánka na chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
150 g majonéza
1 lžička kapary
2 ks ančovičky
3 lžíce citronová šťáva
100 g tuňák v olivovém oleji
1 hrst čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka vyndáme ze skla nebo plechovky, dáme do misky a olej odlijeme. Rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu, kapary, ančovičky a dobře vše rozmícháme. Nakonec do pomazánky přidáme majonézu, nadrobno nakrájený česnek či cibuli, opepříme a osolíme. Nakonec můžeme přidat trošku pikantní papriky a najemno nasekanou petrželku.

  2. Tuňákovou pomazánku necháme vychladnout a pak jednoduše mažeme na chlebíčky či jednohubky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!