Tuňáková omáčka s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
olej
1 špetka sůl
kečup
1 konzerva tuňák v oleji
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
příloha
1 balíček těstoviny
na ozdobu
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí osolené vody s kapkou oleje nasypeme těstoviny, necháme vařit podle návodu na obalu těstovin.

  2. Do druhého hrnce dáme kapku oleje, na kterém opražíme rozkrojený stroužek česneku, který poté vyndáme. Poté přidáme loupaná rajčata, která vaříme asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka a vše společně povaříme asi 15 minut. Tuňákovou omáčku dochutíme solí, pepřem a popřípadě kečupem pro sladší chuť omáčky.

  3. Přecedíme těstoviny a smícháme s hotovou tuňákovou omáčkou.

  4. Tuňákovou omáčku s těstovinami servírujeme posypanou sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!