Fazolová polévka s bramborami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
ocet
3 ks brambory
3 ks cibule
2 ks mrkev
vegeta
mletý pepř
hladká mouka
250 g červené fazole
1 kostka masový bujon
250 g bílé fazole
1 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do vody. Fazole druhý den uvaříme a těsně před změknutím je osolíme

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Malé cibulky zbavíme jen nejsvrchnější vrstvy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  3. Do hrnce vsypeme mrkev, přidáme petržel, 1 masový bujon a necháme vařit. V průběhu varu přidáme trochu libovolné kořenící směsi a brambory. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme fazole a 3 rozšlehaná vejce. Nakonec do fazolové polévky s bramborami vmícháme zásmažku a podle potřeby dochutíme octem, solí či pepřem

  4. Fazolovou polévku s bramborami podáváme horkou, dobře zasytí a nahradí i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!