Tuňák nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo 250 g rajčata 50 ml smetana 1 lžíce mouka 250 g žampióny 200 g rýže - - pepř mletý 300 g tuňák 50 g sýr strouhaný 2 lžíce víno bílé 250 ml šťáva z ryb
Postup Tuňák nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži v osolené vodě. Tuňáka, nelépe ve vlastní šťávě necháme okapat a rozdělíme na menší kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a oloupaná rajčata na kostičky. Tohle všechno rozdělíme na rýži, kterou jsme si dali do zapékací misky. Mezitím si uděláme světlou jíšku, přilijeme trošku šťávy z ryb a povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, smetanou a sýrem, přidáme víno. Pečlivě promícháme a chvíli povaříme. Nalijeme na nákyp a dáme péci na 30 minut asi na 200 st.