Tuňák nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
250 g rajčata
50 ml smetana
1 lžíce mouka
250 g žampióny
200 g rýže
- - pepř mletý
300 g tuňák
50 g sýr strouhaný
2 lžíce víno bílé
250 ml šťáva z ryb

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži v osolené vodě. Tuňáka, nelépe ve vlastní šťávě necháme okapat a rozdělíme na menší kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a oloupaná rajčata na kostičky. Tohle všechno rozdělíme na rýži, kterou jsme si dali do zapékací misky. Mezitím si uděláme světlou jíšku, přilijeme trošku šťávy z ryb a povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, smetanou a sýrem, přidáme víno. Pečlivě promícháme a chvíli povaříme. Nalijeme na nákyp a dáme péci na 30 minut asi na 200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!