Trhanec s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
60 g cukr
3 ks vejce
40 g máslo
500 ml mléko
250 g polohrubá mouka
podle chuti
sůl
na ozdobu
350 g mražené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozmícháme mouku. Postupně přimícháme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej v pracujeme do těstíčka na trhance.

  2. Na pánvičce rozehřejeme olej a nalijeme část těsta, asi 0,5 cm vysoko. Placku na trhanec po obou stranách opečeme. Podle chuti si připravíme ovoce, které na jiné pánvi rozehřejeme s cukrem. Můžeme použít jahody nebo maliny.

  3. Upečené trhance vidličkou potrháme a rozdělíme na talíře. Přelijeme je rozehřátým ovocem. Trhance s ovocem ihned podáváme. Podle chuti můžeme ozdobit i šlehačkou nebo smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!