Třešňový sorbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
4 lžíce voda
0.5 ks citron
500 g višně
80 ml griotka

Postup přípravy receptu

  1. Třešně umyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do kastrůlku dáme vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr a svaříme. Odstavíme z ohně a přilijeme griotku, kterou důkladně vmícháme. Necháme vychladit.

  3. Zchladlý sirup přidáme k třešním, vložíme do zmrzlinového strojku. Směs necháme vymrazit do ledové tříště.

  4. Nemáme-li strojek na tvoření zmrzliny, vložíme sorbet do misky a každých 10-15 minut promícháváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!