Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
150 g máslo
250 g cukr krupice
350 g třešně
75 g hladká mouka
máslo na vymazání
mouka na vysypání
300 g cottage
200 g kvalitní čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou. V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit

  2. Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně

  3. Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru. Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku

  4. Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru

  5. Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut

  6. Upečený třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!