Třešňová bábovka s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
4 ks vejce
7 dkg solamyl
0 balíčků prášek do pečiva
10 dkg cukr krupice
17 dkg hera
50 dkg třešně
1 ks vanilkový cukr
5 dkg hořká čokoláda
22 dkg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme, necháme oschnout a vypeckujeme. Čokoládu nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

  2. Heru a oba cukry vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme žloutky. Mouku smícháme s práškem, solamylem a solí. Vmícháme do vaječné směsi. Přidáme třešně a čokoládu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Těsto pečeme v předehřáté troubě.

  3. Upečenou třešňovou bábovku s čokoládou vyklepneme z formy, podle chuti ocukrujeme a můžeme servírovat. Místo bábovky můžeme udělat muffiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!