Kuřecí závitek v zelném listu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
2 lžičky tymián
2 ks rajče
1 ks hermelín
1 - 2 lžíce olivový olej
2 lžíce kari koření
1/2 ks žlutá kapie
1 ks pikantní klobása
8 listů pekingské zelí
4 lžičky kremžská hořčice
4 špetky mletý černý pepř
chilli paprika
4 plátky kuřecí stehenní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si čtyři listy pekingského zelí a na krátkou chvíli (asi 1 - 2 minuty) je ponoříme do horké vody. Zelí je pak poddajnější a nepraská při balení

  2. Kuřecí řízky (je možné použít stehenní) posypeme tymiánem, pepřem a potřeme kremžskou hořčicí

  3. Na každou porci položíme proužek klobásy, hermelínu, žluté kapie a kousek chilli papričky. Plátek masa zavineme a zabalíme do listu pekingského zelí. Nití ovážeme, aby závitek lépe držel tvar

  4. V pánvi s poklicí si nahřejeme lžíci olivového oleje. Na olej poklademe připravené závitky a krátce opečeme ze dvou stran. Pak znovu otočíme, přidáme kari koření a přikryjeme poklicí. Po chvíli maso podlijeme sklenicí vody se lžičkou solamylu. Před dokončením (když je maso měkké) přidáme na proužky nakrájené listy zelí a nakrájená rajčata. Prohřejeme a podáváme

  5. Kuřecí závitky zbavíme nitě a servírujeme šikmo rozkrojené. Jako přílohu ke kuřecím závitkům v zelném listu podáváme rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!