Třešňová zmrzlina s kousky čokolády recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3/4 hrnku mléko
75 g cukr krystal
350 g třešně
2 lžíce griotka
1 lžíce citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
100 g čokoláda s vysokým podílem kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Můžeme použít vypeckovávač třešní, nůž, případně jako my vyzkoušejte trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou

  2. Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně. Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat

  3. Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky. Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky. Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky

  4. Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednici, dokud se směs zcela nevychladí

  5. Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou. Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme

  6. Před podáváním necháme třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!