Treska v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks paprika
1 lžíce solamyl
4 ks bílek
1 ks pórek
1000 g treska
100 g hladká mouka
1 lžíce čerstvý zázvor
6 lžic sójová omáčka
podle chuti
sůl
citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Porce rybí tresky omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce. Bílky našleháme do pěny, porce ryby v nich namáčíme a klademe do rozpáleného oleje. Tresku z obou stran osmažíme.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na libovolně velké kousky, menší jsou lepší.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pórek, papriku, zázvor a sojovou omáčku. Omáčku podusíme a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

  4. Tresku rozdělíme na talíře, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou. Nám doma chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!