Krémový cheesecake recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,25 hrnků olej
1 ks vejce
1 ks vejce
4 lžíce cukr moučka
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek polohrubá mouka
0,5 kostek tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
500 g nízkotučný tvaroh
0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse zpracujeme těsto z polohrubé mouky, tuku na pečení, kypřícího prášku na pečení, cukru moučka a vejce. Hněteme, dokud není těsto hladké

  2. Těstem vyložíme formu plum cake (lépe to jde za použití pytlíku na ruce) a to tak, aby těsto bylo tenké a až po kraj formy. Na náplň spojíme za pomoci mixéru v míse tvaroh, vejce, půl pytlíku vanilkového pudinku, cukr moučka a olej

  3. Moučník můžeme obměňovat různými přísadami jako je nastrouhaná citronová kůra, mandle, skořicový cukr a jiné. Já používám místo cukru moučka také hroznový cukr

  4. Cheesecake pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě

  5. Krémový cheesecake podáváme jako moučník k šálku kávy nebo čaje. Ideální jako sladká tečka po dobrém jídle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!