Treska v kmínové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
3 lžíce strouhanka
250 ml smetana
- - kmín
750 g kapusta
- - pepř mletý
2 ks žloutky
750 g filé z tresky
- - šťáva citronová

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu zbavíme špatných listů, nakrájíme na tenké proužky a na másle ji podusíme, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Zalijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut. Smetanu smícháme se žloutky, přimícháme ke kapustě, vložíme vše do vymazané formy. Tresku nakrájíme na 4 kusy, ochutíme a zakapeme citronem, na másle rybu opečeme a položíme na kapustu. Máslo smícháme se strouhankou a touto směsí potřeme rybu a pečeme asi 20 minut na 200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!