Rajčátka plněná pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olivy
plátkový sýr
bylinková sůl
4 ks větší rajče
1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti
1 kostka velká lučina
1/2 lžičky sušená nebo čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, odřízneme vršky a vnitřek vydlabeme. Rajčatovou šťávu se zrníčky (ne tuhý střed) asi ze 2 rajčat dále použijeme do pomazánky

  2. Čisté pomazánkové máslo pomocí vidličky promícháme s lučinou. Můžeme i vyšlehat pomocí tyčového mixéru. Dochutíme bylinkovou solí, přidáme rajčatovou šťávu, sušenou petrželku a ještě pořádně promícháme. Pomazánku dáme vychladit do lednice

  3. Připravená rajčátka naplníme pomazánkou a k ozdobení použijeme povolený plátkový sýr a olivu. Samozřejmě můžeme ozdobit i jinou zeleninou, kolečkem salámu, klobáskou apod

  4. Rajčátka plněná pomazánkou podáváme jako předkrm nebo chuťovku s jakýmkoliv pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!