Rajčata zapečená s vejci recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
100 ml olivový olej
3 hrstě petrželová nať
mletý černý pepř
cayenský pepř
4 ks velké masité rajče

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a osušíme. Vršky seřízneme a vydlabeme vnitřky, které odložíme do misky

  2. Jablíčka uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme jedno vejce. Vložíme do zapékací misky, kterou předem vymažeme máslem. Pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Petrželovou nať omyjeme a zbavíme stonků. Česnek oloupeme a pokrájíme. Vše přidáme do misky s vydlabanými vnitřky rajčat, zalijeme olejem, ochutíme solí, cayenským pepřem a tyčovým mixérem rozmělníme na omáčku

  4. Petrželkovou omáčku rozdělíme na nahřáté talířky, poklademe pečenými rajčaty s vajíčkem a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!