Treska s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
2 ks mrkev
600 g treska
1 ks bobkový list
2 dl bílé víno
2 lžíce hladká mouka
1 hrst petrželová nať
150 g sterilovaná kukuřice
1 ks velká zelená paprika
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Ve woku rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Přidáme papriku, a když cibule zesklovatí, přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev. Poprášíme moukou, přidáme bobkový list, trochu soli a pepře.

  2. Vše promícháme, pak zalijeme vínem smíchaným se stejným množstvím vody a uvedeme do varu. Oheň snížíme, vložíme porce ryby a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Na posledních 5 minut přidáme scezenou kukuřici. Do hotové tresky s kukuřicí přimícháme sekanou petrželku.

  4. K tresce s kukuřicí podáváme rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!