Kuřecí kousky s hlávkovým zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce ocet
2 lžičky solamyl
1 ks pórek
1 lžička cukr krupice
2 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
400 g kuřecí maso
1 lžička mletý kmín
1 lžička papriková vegeta
1/2 hlávky menší bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a zelí na něm osmahneme. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo. Zelí smažíme za stálého míchání, aby se nepřipeklo. Mělo by zůstat polosyrové, křupavé

  2. Pórek opláchneme a nakrájíme na nudličky asi 5 centimetrů dlouhé

  3. Na jiné pánvi si rozehřejeme olej, maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky, rozmícháme se solamylem a zprudka osmahneme. Smažíme, dokud maso nezrůžoví. Pak přisypeme pórek, krátce společně osmahneme. Smícháme s osmaženým zelím, přidáme koření, sójovou omáčku, cukr, nakonec ocet. Vše promícháme

  4. Kuřecí kousky s hlávkovým zelím podáváme s rýží, ale výtečně chutnají i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!