Treska na liškách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
kmín
4 ks filé z tresky
mletý pepř
250 g zakysaná smetana
1 ks větší cibule
1 hrst strouhaný sýr
400 g čerstvé lišky
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lišky očistíme a vaříme ve vodě cca 15 minut. Pak vodu slijeme a lišky pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a másla a cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme posolené, pokmínované a popepřené lišky. Dusíme je cca 5 minut.

  3. Směs dáme do pekáčku a rozložíme na ni filety z tresky, posolené a trochu též popepřené a pokmínované. Vše necháme cca 15 minut zapéct v rozehřáté troubě. Zakysanou smetanu smícháme s trochou soli a pepře. Pekáček s treskou vyndáme z trouby a na jednotlivé porce nalijeme ochucenou zakysanou smetanu. Můžeme (ale i nemusíme) posypat strouhaným sýrem. Pečeme dalších cca 10 - 15 minut.

  4. Porce tresky na liškách ozdobíme petrželkou. Jako příloha je vhodný chléb nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!