Krůtí roláda s vaječnou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 ks cibule
15 dkg sádlo
grilovací koření
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 kg krůtí prsa
1 sklenice zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa rozřízneme na plát, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Čerstvou petrželku a cibuli nasekáme nadrobno

  2. Připravíme si směs pro naplnění. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme malou sklenici leča, rozšlehaná vejce, sůl, mletý pepř, petrželku a necháme srazit na vaječinu. Vychladlou vaječinu klademe na plát masa, svineme a stáhneme motouzem. Na povrchu mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a položíme na vymaštěný pekáč

  3. Krůtí prsa zprudka zapečeme v předehřáté troubě, potom roládu podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při 160 °C doměkka za občasného podlévání. Měkkou krůtí roládu s vaječnou náplní vytáhneme, výpek vydusíme na tuk, zapražíme moukou, zalijeme trochou vody, provaříme, dosolíme a dopepříme. Zchladlou roládu zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky

  4. Krůtí roládu s vaječnou náplní podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. K roládě můžeme přidat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo jakýkoliv zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!