Krůtí roláda se slaninou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 dl voda
2 - 3 lžíce olivový olej
6 - 8 plátků anglická slanina
70 - 100 g strouhaný sýr
300 g krůtí maso
1 ks velký pórek
1/2 balíčku grilovací koření s příchutí slaniny
1/2 kostky hovězí nebo drůbeží bujon

Postup přípravy receptu

  1. Velký plát krůtího masa natenko rozklepeme a posypeme kořením s příchutím slaniny

  2. Na plát krůtího masa poklademe plátky slaniny, posypeme najemno nakrájeným pórkem (1/2 ks) a strouhaným sýrem. Plát krůtího opatrně zamotáme, aby náplň zůstala uvnitř. Spíchneme několika párátky nebo obvážeme nití

  3. Zbylé koření promícháme s olejem. Pórek nakrájíme na kolečka

  4. Krůtí roládu se slaninou přeneseme do pekáčku, potřeme kořením v oleji a podlijeme bujonem rozpuštěným v horké vodě. Přisypeme pórek

  5. Krůtí roládu se slaninou pečeme na 170 °C stupňů asi 30 - 40 minut. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou

  6. Po upečení krůtí roládu nakrájíme na kolečka a podáváme jen tak nebo s chlebem jako chuťovku. Hodí se i na oslavy. Pokud roládu podáváme jako hlavní chod třeba s brambory, přeléváme ji vypečenou šťávou s pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!