Krůtí roláda se slaninou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 dl voda 2 - 3 lžíce olivový olej 6 - 8 plátků anglická slanina 70 - 100 g strouhaný sýr 300 g krůtí maso 1 ks velký pórek 1/2 balíčku grilovací koření s příchutí slaniny 1/2 kostky hovězí nebo drůbeží bujon
Postup Krůtí roláda se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Velký plát krůtího masa natenko rozklepeme a posypeme kořením s příchutím slaniny
Na plát krůtího masa poklademe plátky slaniny, posypeme najemno nakrájeným pórkem (1/2 ks) a strouhaným sýrem. Plát krůtího opatrně zamotáme, aby náplň zůstala uvnitř. Spíchneme několika párátky nebo obvážeme nití
Zbylé koření promícháme s olejem. Pórek nakrájíme na kolečka
Krůtí roládu se slaninou přeneseme do pekáčku, potřeme kořením v oleji a podlijeme bujonem rozpuštěným v horké vodě. Přisypeme pórek
Krůtí roládu se slaninou pečeme na 170 °C stupňů asi 30 - 40 minut. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou
Po upečení krůtí roládu nakrájíme na kolečka a podáváme jen tak nebo s chlebem jako chuťovku. Hodí se i na oslavy. Pokud roládu podáváme jako hlavní chod třeba s brambory, přeléváme ji vypečenou šťávou s pórkem.