Třený velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
14 dkg máslo
1 sklenka mléko
20 dkg cukr krupice
1 lžička citronová kůra
35 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks kypřící prášek do pečiva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme

  3. Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout

  4. Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!