Babiččin španělský ptáček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 - 2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks párek
plnotučná hořčice
4 plátky hovězí zadní
1 - 2 ks sterilované okurky
4 plátky tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí či krenexem

  2. Plátky poklademe sýrem, párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití

  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Nebo dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy přidáme jednu nožičku na kostečky pokrájeného párku, ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody či solamylem

  4. Babiččiny španělské ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!