Třený koláč se švestkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
100 ml mléko
400 - 500 g švestky
60 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
175 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžíce kypřící prášek
75 g škrobová moučka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C

  2. Mouku promícháme se škrobovou moučkou a kypřícím práškem. Máslo s oběma cukry utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Sypkou směs prosejeme na utřené máslo, promícháme, zalijeme mlékem a rychle vypracujeme hladké těsto

  3. Formu vyplníme těstem, poklademe švestkami a pečeme přibližně 50 - 60 minut dorůžova

  4. Hotový třený koláč se švestkami necháme ve formě zcela vychladnout. Teprve potom ho vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutná až druhý den ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!