Naostřený točeňák na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 lžiček kari koření
2 lžičky mletá sladká paprika
100 - 150 g točený salám
čerstvě mletý černý pepř
1 balení Maggi Dobrý hostinec - Kuře na paprice pikant

Postup přípravy receptu

  1. Točený salám nakrájíme nadrobno, jsou-li kousky menší, lépe se potom jí. Místo točeňáku můžeme použít párky

  2. Do menšího nízkého hrnce nalijeme 0,5 litru vody a dáme vodu vařit, ale nesolíme! Když je voda horká, vysypeme do ní celé balení sušeného polotovaru s těstovinami Maggi Dobrý hostinec - Kuře na paprice - pikant

  3. Dále přidáme 2 čajové lžičky mleté červené sladké papriky (cca 8 - 10 g), 0,5 lžičky kari koření a opepříme podle chuti. Nejlepší pepř je čerstvě mletý, protože v čerstvě mletém pepři je nejlsilnější aroma. Já pepřím dosti silně, ale každý si může dát podle chuti přiměřeně. Nakonec přidáme nakrájený točený salám nebo nakrájené párky

  4. Mezitím se obvykle vše začne vařit, ihned po nasypání ingrediencí začneme míchat a mícháme neustále po celou dobu vaření - pořádně ode dna. Od počátku varu vaříme zprudka 5 minut, poté vypneme ploténku a ještě asi minutu mícháme. Z hrnce vyklopíme pokrm přímo na hluboký talíř

  5. Naostřený točeňák na paprice ihned podáváme s těstovinami jako chutný hlavní pokrm

  6. Přestože na obalu směsi Dobrý hostinec je psáno 2 porce, při použití 100 g točeňáku to je podle mého názoru tak pro jednoho, aby se pořádně najedl. Chcete-li dvě porce z jednoho balení, dáme cca 200 g točeného salámu

  7. Podobně je to s paprikou. Přestože podle názvu sáčku to má být na paprice, je tam tak málo papriky, že pokrm získá pořádnou chuť i barvu teprve po přidání nejméně 2 lžiček papriky, jak psáno výše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!