Třená bábovka se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
9 dkg máslo
3 lžíce mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
vanilka
12 dkg cukr krupice
18 dkg polohrubá mouka
citronová šťáva
na ozdobu
šlehačka
cukr moučka
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky utřeme, poté přidáme vlažné mléko, vanilku, citron. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a potom lehce vmícháme do utřeného másla. Nakonec do tohoto těsta vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše zamícháme.

  2. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy (nejlépe však vymazané sádlem a vysypané strouhankou) a pečeme v nepředehřáté troubě cca 30 minut. Důležité je péci v nepředehřáté troubě.

  3. Po upečení necháme třenou bábovku mírně vychladnout a potom vyklopíme z formy. Můžeme pocukrovat a servírovat.

  4. Třená bábovka je výborná se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!