Třená bábovka polévaná vínem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

7 ks vejce
125 g máslo
1 ks prášek do pečiva
150 ml víno
300 g cukr moučka
cukr moučka
1 lžička citronová kůra
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a po částech vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a bábovku pečeme asi hodinu při 180 °C

  3. Když zchladne, ohřejeme v hrnku víno a lžící její povrch polijeme. Nakonec bábovku polévanou vínem pocukrujeme a již můžeme krájet na dílky a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!