Tournedos po budapešťsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
75 g olej
vývar
1 plátek máslo
100 g cibule
100 g sádlo
2 ks rajče
100 g žampiony
2 ks zelená paprika
800 g pravá svíčková
podle chuti
hrášek
sůl
hořčice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. Hrášek podusíme na plátku másla.

  2. Cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme mletou papriku, vývar a pár minut povaříme.

  3. Slaninu pokrájíme na kostičky, na pánvi opražíme, přidáme pokrájené papriky, rajčata a žampiony, posolíme, podusíme ve vlastní šťávě, přidáme k vývaru a necháme povařit.

  4. Svíčkovou nakrájíme na řezy, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  5. V pánvi rozehřejeme olej a prudce po obou stranách opečeme svíčkové řezy.

  6. Hotové plátky svíčkové přendáme na předehřátou mísu a přelijeme zeleninovou směsí, do níž jsme nakonec přidali dušený hrášek. Ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a kousky rajčat a paprik.

  7. Tournedos po budapešťsku podáváme s bramborovými hranolky nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!