Tournedos Rossini recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
125 ml madeira
1 ks šalotka
120 g žampiony
2 lžíce hladká mouka
450 ml hovězí vývar
mletý černý pepř
4 ks toustový chléb
4 ks hovězí medailonky
4 plátky paštika z kuřecích jater

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a šalotku nakrájíme na plátky. Z plátky toastového chleba odstraníme kůrky

  2. Gril předehřejeme na střední teplotu. Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme žampiony, opékáme je 5 minut doměkka a vyjmeme. Na pánev dáme šalotku a opékáme ji 3 - 4 minuty doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme asi minutu. Potom pánev odstavíme

  3. a postupně vmícháme hovězí vývar a madeiru

  4. Pánev vrátíme na oheň, omáčku osolíme a opepříme a povaříme 5 minut

  5. Na maso dáme kousky másla (celkem 25 g), opepříme ho a grilujeme pod předehřátým grilem 4 minuty po každé straně. Mezitím rozpustíme v jiné pánvi zbývající máslo a opečeme na něm z obou stran dozlatova krajíčky toastového chleba

  6. Maso vyjmeme z grilu a udržujeme teplé. Pod grilem nebo na pánvi prohřejeme plátky paštiky. Na nahřáté talíře položíme opečené krajíčky chleba, na ně dáme maso a navrch plátek paštiky. Do připravené omáčky vmícháme šťávu z grilování, přecedíme ji a vmícháme do ní žampiony. Omáčkou potom přelijeme medailonky

  7. Recept na Tournedos Rossini je na 4 porce

  8. Zdroj: Rychle a snadno

  9. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!