Tomatová polévka s tymiánem a bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg rajče
3-4 lístky bazalka
2 ks bobkový list
1-2 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
1-2 hrstě těstovinová rýže
podle chuti
sůl
tymián
čerstvě mletý pepř
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, nařízneme a vhodíme do horké vody. Necháme chvíli stát a pak rajčata oloupeme a rozkrájíme.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme. Cibuli s rajčaty osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, přilijeme zeleninový vývar a asi 20 minut povaříme. Bobkový list vyjmeme.

  3. Podušená rajčata s vývarem tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Tomatovou polévku znovu přivedeme k varu, přidáme tymián a přisypeme těstovinovou rýži. Vaříme, dokud nejsou těstoviny měkké. Pokud by se nám zdála polévka kyselá, přidáme trošku třtinového cukru.

  4. Tomatovou polévku s bazalkou a tymiánem podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!