Tomatová polévka s mozzarellou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajčata
1 ks cibule
bazalka
2 balení mozzarella
cukr krystal
olivový olej
1 balení rajský protlak
mletý černý pepř
2 plechovky konzervovaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Pokud rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, půjdou lépe oloupat

  2. Cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět a poté přidáme nakrájená rajčata. Necháme chvilku podusit pod pokličkou, dokud nezměknou. Po změknutí přidáme 2 plechovky oloupaných nakrájených rajčat a rajský protlak. Tento základ ještě osolíme a opepříme

  3. Poté základ tomatové polévky promixujeme tyčovým mixérem, dokud polévka není rozmixovaná dohladka. Nakonec polévku povaříme, dochutíme cukrem a natrháme do ní jednu mozzarellu. Na talíři poté můžeme ozdobit natrhanou mozzarellou, lístky bazalky a olivovým olejem

  4. Tomatovou polévku s mozzarellou ihned podáváme k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!