Zapečená dýně s mletým masem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
200 ml mléko
2 ks cibule
vegeta
250 g eidam
1 ks dýně
2 lžičky steakové koření
1 lžíce hladká mouka
500 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozpůlíme a vydlabeme. Lžíci vyškrabeme dužninu tak, aby zbyla jen 1/2 cm vrstva. Vydlabanou dužninu dáme podusit a ochutíme troškou vegety

  2. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme maso, dobře orestujeme, ochutíme steakovým kořením a osolíme

  3. Z mouky a mléka vytvoříme bešamel

  4. Dýni naplníme mletým masem, na to dáme podušenou dužninu a zalijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem (eidam, gouda nebo niva) a dáme zapéct dorůžova

  5. Zapečenou dýni s mletým masem a sýrem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!