Tomatová polévka s kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
4 dl vývar
1 ks vejce
- - petrželka
400 g rajčata
1 dl mléko
1 ks cibule
2 ks mrkev
- - pepř mletý
100 g mouka hrubá
1 ks celer řapíkatý
- - oregano
100 g fazole zelené

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek, zalijeme vše vývarem a přidáme sekaná rajčata. Povaříme a přidáme nakrájené zelené fazole. Polévku osolíme, ochutíme pepřem, oreganem a nakrájenou čerstvou petrželkou. Z mouky, vejce a mléka připravíme tekuté těsto, které nakapeme do vroucí polévky a necháme chvíli povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!