Pečení pstruzi na másle a bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

70 g máslo
3 - 4 větvičky rozmarýn
2 ks citron
2 ks pstruh
100 - 150 ml bílé víno
olivový olej
4 - 5 ks střední brambory
hrubá mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky

  2. Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku

  3. Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova

  4. Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!