Tokáň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 250 ml smetana ke šlehání 50 dkg hovězí zadní 1 kg vepřové plecko 25 dkg loupaná rajčata 10 dkg uzený špek podle chuti sůl kmín vegeta bobkový list nové koření bílé víno mletý pepř zelená paprika podle potřeby sádlo hladká mouka
Postup Tokáň recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet.
Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si veškeré koření a ostatní suroviny.
Na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme a přidáme maso. Vsypeme pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr tokáň zahustíme hladkou moukou, přidáme šlehačku, dochutíme a za občasného míchání prohřejeme.
Tokáň podáváme s knedlíkem nebo chlebem.