Tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
250 ml smetana ke šlehání
50 dkg hovězí zadní
1 kg vepřové plecko
25 dkg loupaná rajčata
10 dkg uzený špek
podle chuti
sůl
kmín
vegeta
bobkový list
nové koření
bílé víno
mletý pepř
zelená paprika
podle potřeby
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet.

  2. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si veškeré koření a ostatní suroviny.

  3. Na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme a přidáme maso. Vsypeme pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr tokáň zahustíme hladkou moukou, přidáme šlehačku, dochutíme a za občasného míchání prohřejeme.

  4. Tokáň podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!