Tofu na srbský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 dl kečup
230 g tofu
1 ks větší cibule
sójová omáčka
1 dl sterilovaný hrášek
1 sklenice velké sterilované lečo
na ozdobu
1 ks hlávkový salát
tvrdý sýr
čerstvá nebo nakládaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Tofu pokrájíme na drobné kostky, pokapeme je sójovou omáčkou a necháme odležet aspoň 2 hodiny.

  2. Odležené tofu prudce opečeme na oleji, přidáme půlkolečka cibule, lečo, hrášek a kečup. Necháme chvíli vařit. Lečo můžeme použít i sterilované, hrášku můžeme přidat i více.

  3. Tofu na srbský způsob servírujeme na talíři vyloženém listy hlávkového salátu, ve středu ozdobíme proužky kapie a všechno posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!